Algemene informatie Stichting Beetke Benieuwd.
  
De Stichting (vernoemd naar Beetke van Rasquert, ooit woonachtig op de borg) is op 5 april 2006 opgericht en stelt zich ten doel culturele activiteiten te organiseren in het Koetshuis en het terrein van de Borg Ewsum in Middelstum.
De Stichting hoopt met haar activiteiten een breed publiek te bereiken en zo de belangstelling en verwondering voor kunst en het culturele erfgoed: het borgterrein Ewsum, te verhogen.
  
Jaarlijks worden er +/- 6 solo, groeps of duo exposities georganiseerd. Er wordt twee en driedimensionaal werk -in uiteenlopende technieken- getoond en verkocht van professionele kunstenaars en soms van kwalitatief goede amateur kunstenaars. Ook brengt de Stichting regelmatig een tentoonstelling met een historisch karakter, veelal in samenwerking met de Historische Vereniging Middelstum. In overleg is er ook ruimtelijk werk te exposeren in de tuinen rondom de borg Ewsum.
  
De feestelijke openingen zijn op weg een gewaardeerde traditie te worden voor kunstliefhebbers uit Middelstum, omliggende dorpen en Groningen-stad.
Behalve theeschenkerij is het Koetshuis een stijlvolle en professionele expositieruimte, waarin het werk fraai hangt en uitgelicht wordt.
 
Ondersteund door
 
Samenstelling van het bestuur (van links naar rechts): Hermien Aartsen, secretaris; Josefien Alkema, PR; Frederiek Bennema, voorzitter; Truus Smit, penningmeester.
Stichting Beetke Benieuwd
Kerkpad 12
9991 AC Middelstum
T (0595) 551604/551748
Rabobank NL69 RABO 0110 7476 90
KvK 02093131